De natuur in balans

Stel je eens voor dat er alleen maar insecten op de aarde zouden zijn, of alleen maar gras. Hoe zou de wereld er dan uitzien? De verschillende soorten planten, insecten of zoogdieren op aarde houden de natuur in balans. Samen vormen ze een levende en productieve natuur.
Dit noemen we biodiversiteit

Het belang van afwisseling

 "Bio" betekent leven "diversiteit" betekent afwisseling, verschil, verscheidenheid. Biodiversiteit is een term voor alle verschillende soorten die we op aarde hebben. Het is belangrijk dat we bijvoorbeeld niet alleen maar meeuwen hebben, maar ook mussen, niet alleen maar gras, maar ook zand. Variatie is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Omdat er verschillende soorten zijn, blijft de natuur in evenwicht.

Natuurlijke hulpbronnen

Biodiversiteit is belangrijker dan je misschien zou denken. De wereld kan niet zonder biodiversiteit. Soorten en ecosystemen zorgen voor de productie van zuurstof, afbraak van dieren en planten, bestuiving van planten, waterzuivering en het beheersen van plagen. Biodiversiteit betekent voor de mens voedsel, schoon water, vruchtbare grond, een stabiel klimaat, bouwmateriaal, brandstof en grondstoffen voor kleding en medicijnen. Deze natuurlijke hulpbronnen zorgen dat we kunnen bestaan.

De juiste mix in de buitenruimte is erg belangrijk

Ook in onze eigen ontwerpen is het belangrijk een stukje biodiversiteit te creëren, mooie bloeiende bloemen, fruit of groenten uit eigen tuin en vogels en vlinders, een buitenruimte kan niet zonder. Bovendien zorgt een biodiverse buitenruimte voor een gezondere leefomgeving voor jezelf, dier en plant, er is minder voedingsstof, water en onderhoud nodig. Meekomend voordeel is dat plagen als eikenprocessierups, engerlingen, taxuskever, buxusmot, etc. minder kans hebben in een biodiverse omgeving. Biodiverse borders hebben een prachtige rijke uitstraling.

Met onze labels genaamd Heuvelpracht, Rodebeek, Maasvlakte en Pieterpracht, staan wij klaar voor een duurzame toekomst.